Blixten McQueen

Ella fyllde fyra år och då ville hon ha en Blixten McQueen tårta.
Bilar är jäkligt roliga att göra, men jösses vad de tar tid att göra!!
Det är mycket bygga ihop delar och mycket småpill. Men för att vara första gången jag gjorde en Blixten McQueen tårta är jag väldigt nöjd!


95:an och blixten ska ha lite rött i sig, men tyvärr var den röda färgen (som man "målar" med) slut. Men det gick så här med.


Vingen där bak och hjulhusen är uppbyggda.
Lite missnöjd med munnen som blev lite sned och inte riktigt fick det leendet som jag ville att den skulle ha. Men nu vet jag hur jag ska göra nästa gång!!

Överlag är jag ganska nöjd med tårtan!


Biltårta 3D

Fick en beställning på en tårta till Fabian som fyllde fyra år. Fabian och hans familj är väldigt motor intresserade, storebror kör cross och pappa meckar med bilar. Därför beställde de ju en biltårta, helst en formtårta, alltså 3D.

Det var första gången jag gjorde en sån här tårta och funderingarna fanns om jag skulle göra Blixten McQueen.
Men med tanke på att det var första gången så höll jag mig till att göra en "vanlig" sportbil.Är själv inte helt nöjd med resultatet, hade föreställt mig vissa saker lite annorlunda. Men ibland får man improvisera lite, och huvudsaken är ju verkligen att de som beställt blir nöjda!

Fyllningen var (det som blivit lite av en klassiker nu) jordgubbsmousse och vitchoklad mousse!

Midsommartårta

Denna midsommar gjorde vi en moussetårta istället för en vanlig gräddtårta.Nedersta lagret är hemmagjord jordgubbsmousse, det vita lagret är hemmagjord vit chokladmousse och dekorationen är (som ni kan se) jordgubbar!
Någon som vill att jag lägger ut recept så bara skriv en kommentar!

RSS 2.0