Den perfekta tårtbotten!

Så här ser en perfekt tårtbotten ut (enligt mig)



Ett tips: Äggen ska INTE vara kalla när man knäcker dem i smeten. De ska helst ha legat framme ett tag, gärna rumstempererade!
Då blir din tårtbotten högre!
Annars har den en tendens att sjunka ner i mitten.

Vad säger ni? Ser den bra ut?

Efter önskemål kommer jag att lägga upp en bildserie om hur jag lägger ihop tårtorna :-)

Stripp-tårta!

Svägerskan fyllde år i söndags och för att bråka lite så ville hon ha en explosionstårta där en strippa hoppar upp ;-)
Men då ska hon ju få det tycker jag :-)

Så hon fick en vit glittrig tårta (tyvärr syns inte det glittriga på bilden), som exploderat i mitten. Mitt i explosionen hoppar en manlig strippa upp (en docka, gick tyvärr inte så bra att bygga strippan, men ska göra ett nytt försök en annan gång eftersom jag troligtvis hade för lite modellingpaste i sugarpasten denna gång) bland mer glitter ;-)

På skoj kallar vi henne lyxhustru och hon älskar "bling bling" som hon säger, så vi tyckte att det passade perfekt med allt glitter!
På nedre kanten av tårtan sitter en vit ros.

Fyllningen är vitchoklad och kiwi/krusbär.



Har fått frågor på hur jag bygger mina tårtor, så inom snar framtid ska jag fota och lägga ut bilder på tårtbyggandet.
Kanske en "How-to" om ni är intresserade av det?

Nemis etta!

Nemi fyllde ett helt år för ett par veckor sedan och hennes mamma och pappa beställde en tårta formad som en etta! Den fick bli ganska bred för att den skulle räcka till alla utan att bli avlång. Svårare att transportera en avlång tårta ;-)
Valde en lite annorlunda rosa färg, den är mer åt korall- hållet.
Uppe på tårtan står det "Nemi" och där finns en vit nalle som sitter och håller en stor ros och slutligen en ganska stor rosett, sidorna är quiltade med vita päslor som dekoration.
Det fanns mycket yta att dekorera på och för att det inte skulle se så öde ut så valde jag att placera ut dekorationerna.

Kan säga att det var ganska svårt att dekorera en etta så att den skulle se symmetrisk ut...

Fyllningen består av choklad och jordgubbsmousse! Jag är nöjd med slutresultatet :-)





Tack till Nemis mamma och pappa för fotona, då vi glömde att fotografera tårtan själva ;-)

Frukt tårta

Min fru fyllde år den 6 augusti och tills dess hade hon beställt en tårta med kiwi. och vitchoklad-fyllning!
Den kombinationen blev väldigt väldigt god och lite trevligt med lite ombyte då de flesta väljer ett säkert kort som vitchoklad och jordgubb!

Eftersom jag hade ganska fria tyglar så valde jag att göra en frukt-bomb-tårta!
Tårtan var toppad med massor av hallon och blåbär och lite dekorering med physalis.
Eftersom min fru inte är så förtjust i grädde så tog vi även vitchoklad på kanten!



Massor med frukt och garnerad med florsocker kan aldrig gå fel!



Batik-tårta

Det var ett tag sedan jag gjorde ett inlägg, men nu har det blivit några tårtor på sistone faktiskt.
Jag gjorde denna till en av mina favoritsvågrar ;-) när han fyllde år!

Det roliga med denna typen av tårta är att den blir helt unik, ingen annan tårta blir exakt likadan. Ganska coolt faktiskt!
Fyllningen består av svartvinbärs mousse och av citronmousse! En god och frisk blandning!









En blå ros!

RSS 2.0