Lussekatter igen!

Bestämde mig för att göra fler lussekatter i förrgår. Missade att ta bild innan jäsningen så ni kan tyvärr inte se skillnaden, den är stor, före och efter jäsning. Men där är skillnad före och efter de varit i ugnen med.


Efter jäsning. Jästa i varmluftsugn över ett vattenbad, går mycket snabbare då. Penslade med äggula.


Redo för ugnen...


Färdiga!


Tryck ner russinen ordentligt så de inte ligger ovanpå och blir bakade i ugnen.

Bjut tillsammans med glögg eller julmust!
 

Doptårtor

Kom på att jag glömt att lägga upp min dotter Novalies doptårtor.


Allt är ätbart utom nallen. 50% sugarpaste och 50% marsipan. Blir bättre smak då. Spritsen är av kristyr.


Quiltad på sidan. Detta är gjort för hand för första gången. Silverkulorna är dekorationsgodis.


Hjärtan av dekorationsgodis.


Tårta nr 2. Allt går at äta utom bebisen uppe på. Även denna är 50% sugarpaste och 50% marsipan. Hjärtanen på sidan är stansade sugarpaste. Det spritsade är kristyr.



Båda tårtorna var fyllda med vanilgrädde och geishaganche. Smarrigt värre om jag får säga det själv ;-)

 

Havreflarn

Häromdagen tog jag en paus från renoveringen och gick ut i köket och gjorde havreflarn. Bakning är lite terapiarbete för mig ;-)
Får mig att tänka på annat!

De var försvinnande goda tydligen för de är redan slut ;-)


Smält choklad uppe på



Har ni några frågor om hur jag gör någonting eller något recept så bara fråga!


RSS 2.0